Kaspersky ca si entitate este un dezvoltator de programe antivirus pentru dispozitive precum calculatoare, tablete si telefoane. Versiunea Antivirus ofera protectie minima, axata pe fisiere, verificarea adreselor accesate si protectie impotriva malware. Versiunea Internet Security le cuprinde pe cele de la Antivirus la care se adauga filtre anti-spam pentru clientii de mail precum Outlook, anti-banner si desigur firewall, detaiile acestea pot fi observate si pe pagina producatorului.
Recent am fost interesat si de parerile altor utilizatori in ceea ce priveste Kaspersky Internet Security rezultatul fiind unul surprinzator: negativ. Conform unei topici de discutii pe forumul Kaspersky, inceputa in 11 februarie 2015, programul injecteaza cod in fiecare pagina web accesata prin intermediul navigatorului de internet folosit. Si mai mult, pluginurile de securitate oferite de versiunea Internet Security(anti-banner, URL-Checker, Safe Money) nu pot fi dezactivate (lucru observat si de mine).
Raspunsul oferit de cei de la suport tehnic catre utilizatorii care au raportat problema, atrage atentia asupra faptului ca acel cod injectat in pagini nu transmite detalii catre adrese terte si este doar un mecanism al programului. Acest raspuns nu a multumit utilizatorii deoarece acest tip de comportament ataca dreptul la intimitate, dar mai atrage de la sine si probleme de functionalitate pentru dezvoltatorii de pagini web, consum mai mare de resurse chiar si pentru cei care folosesc conexiuni mobile consum de trafic. Aceasta situatie a fost raportata la versiunea 2015 atat pentru Antivirus cat si pentru Internet Security si conform dezvoltatorilor va fi folosit de acum inainte si pentru urmatoarele versiuni.
Topica a fost inchisa in data de 29 octombrie 2015, dar mesajul este cat se poate de clar: Kaspersky ofera protectie dar ating principiul pentru care multe organizatii lupta: dreptul la intimitate pe internet (fara un "frate mai mare" ).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu