sâmbătă, 28 septembrie 2013

Tetris

Tetris (în rusă: Тетрис) este un joc video creat de Alexei Pajitnov în iunie 1985. Numele jocului a fost derivat din grecescul tetra, pentru a face referire că toate piesele sunt formate din patru patrățele, și tenis, care era jocul preferat al creatorului.

Cu mult înainte să fiu ”infectat” de virusul... Mario, am interacționat cu clasicele jocuri de mână, dacă le pot numi așa, pe care le cumpăram din bazar împreună cu baterii 777, care mai mult de 2 zile nu țineau. Chiar dacă jocul cu râma (șarpe) era destul de interesant, iar cel de curse cu mașini și obstacole era draguț, nu se compara cu Tetris, oferit în așa de multe variante de joc încât nu aveam timp să le încerc pe toate.

Așa cum am relatat în cadrul unui articol anterior, mi-am achiziționat o tabletă și desigur am ajuns inevitabil la întrebarea ”Ce jocuri să îmi instalez?” Spre bucuria mea am găsit în cadrul Google Play un joc care se aseamană perfect cu ceea ce am jucat când eram mic, singura excepție fiind că nu trebuia să mai am grija contactelor de sub butoanele clasicului joc de mână. Numele jocului este Retro Brick Game - Classic, creat de Retro City și poate fi descărcat gratuit din magazinul virtual al celor de la Google.

EA Games este un nume greu în industria de jocuri și care spre surprinderea mea au creat două jocuri similare pornind de la creația rusului Alexei Pajitnov. Tetris și Tetris Blitz au la bază idea creatorului, jocurile fiind oferite gratuit singura diferență aici fiind dată de faptul că elementele suplimentare care ajută la rezolvarea anumitor nivele se obțin numai contra cost și desigur au integrare pentru rețeaua de socializare Facebook.

Astfel, în 2013 am înlocuit bateriile 777 și jocul de mână cu o tabletă, dar singurul lucru care nu s-a schimbat este starea mea de spirit atunci când mă joc și îmi amintesc cum încercam să ating un scor cât mai mare.

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Parca... tot ce mai tin minte este ca foloseam bateriile 777 ca erau mai ieftine :)) Dupa aia am trecut la SunLight iar apoi saracul joc s-a dus el :)

      Ștergere
    2. Eu il mai am si acum, dar nu-i mai merge un button. Slinky nu ai avut ?

      Ștergere
    3. Eu nu il mai am deloc, dar prima problema a fost tot de la un buton, respectiv cel mare. Nu, nu am avut Slinky.

      Ștergere