marți, 10 septembrie 2013

Aveți Java și Flash Player la zi?

Sunt două dintre cele mai populare programe care pot rula pe Windows, MacOS și Linux. În același timp sunt și un magnet pentru acele persoane care doresc să exploateze în egală măsură găurile de securitate ale celor două produse software precum și utilizatori naivi care dau clicuri pe legături web fără să verifice acțiunile pe care au de gând să le întreprindă.

Dacă ajungeți mai rar prin fața calculatorului din dotare, nu strică să aveți idee cam la ce versiune au ajuns programele Java și Flash Player, ca atare vă recomand să aveți în vedere următoarele adrese web:
- pentru Java aveți la dispoziție metoda 1 și respectiv metoda 2 pentru a verifica versiunea avută de voi pe calculator și cea mai nouă creată de Oracle;
- pentru Flash Player folosiți această legătură web pentru a testa versiunea instalată local și apoi accesați această pagină web pentru a vedea versiunea disponibilă de la Adobe.

Utilizatorii de Google Chrome nu prea au de ce să se îngrijoreze deoarece navigatorul instaleaza automat cea mai nouă versiune de Flash atunci când aceasta devine disponibilă, fiind necesar doar să verificați versiunea de Java. Personal efectuez actualizările manual pentru cele două programe software și ca atare legăturile web prezentate mai sus îmi sunt utile, sper ca și alți utilizatori să le găsească utile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu